Leerling Schipper Rondvaartboot

 • Rederij Lovers
 • Amsterdam, Netherlands

Leerling Schipper Rondvaartboot

Job description

Wil jij werken op het water, en dan met name op de mooie grachten van Amsterdam? Rederij Lovers biedt jou nu deze unieke kans!


Wie zijn wij

Rederij Lovers is een onderdeel van Tourism Group International, een snelgroeiende en toonaangevende organisatie met een divers en compleet portfolio op het gebied van Attracties, Canal Cruises, Ticketing, Musea en Excursies in Amsterdam, Stockholm, Kopenhagen en Berlijn. Voorbeelden hiervan zijn naast Rederij Lovers; The Amsterdam Icebar, Het Red Light Secrets Prostitutiemuseum, Bodyworlds, Tours & Tickets en Ripley’s Believe It or Not! Daarnaast zijn we eigenaar van de Volendam Marken Express, De Klomp op Marken en diverse ondernemingen in Volendam. In het hoogseizoen zorgen elke dag 1050 enthousiaste medewerkers, met een uitmuntend gevoel voor service, ervoor dat onze gasten de állerbeste ervaring hebben. Wij creëren herinneringen!


Over jouw baan
Rederij Lovers is al ruim 60 jaar een begrip in de Amsterdamse binnenstad. Vele toeristen ‘beleven’ op een speciale manier Amsterdam in één van onze vele rondvaartboten of tijdens een exclusieve cruise (Loetje by Lovers Cruise en New York Pizza Cruise).


Als Schipper bij Rederij Lovers heb je een leuk en afwisselend beroep. Je vaart op onze verschillende rondvaartboten waardoor geen dag hetzelfde is. Naast Schipper, ben je ook gastheer/gastvrouw en ambassadeur voor de stad Amsterdam en zorg je ervoor dat onze gasten een fantastische tijd beleven op onze boot. Ook ben je verantwoordelijk voor de goede staat van het schip: je verzorgt het dagelijks kleine onderhoud aan het schip en voert kleine reparaties uit. Het Schippersteam van Rederij Lovers vervoert jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers door de Amsterdamse grachten.


Rederij Lovers leidt aspirant Schippers op tot Schipper Rondvaartboot: binnen deze opleiding komen alle bovenstaande facetten van het vak aan bod. Je loopt vier dagen per week mee met één van onze ervaren Kapiteins en volgt, afhankelijk van het rooster, één dag of twee dagdelen in de week Theorielessen. De opleiding duurt 12 maanden. Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, heb je bij voorkeur 180 vaardagen gemaakt. Heb je deze nog niet (helemaal), dan kan je deze opbouwen bij Rederij Lovers.


Na het succesvol afronden van de opleiding mag je zelfstandig met onze gasten in een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten varen en andere vaarten uitvoeren met catering of hoogwaardigheidsbekleders aan boord.

Job requirements

Dit vragen wij van jou

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Flexibel, servicegericht en communicatief vaardig;
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal in woord;
 • Flexibel, servicegericht en communicatief vaardig;
 • Kennis en ervaring op de Amsterdamse grachten is een pré;
 • Flexibele inzetbaarheid, we varen het gehele jaar door, ook in de winter.


Dit bieden wij

 • Een volledig door Rederij Lovers betaalde opleiding Schipper Rondvaartboot “EU kwalificatie certificaat schipper onder bepaalde voorwaarden”;
 • Een boven marktconform salaris voor leerling Schipper gedurende de opleiding, na het succesvol afronden van de opleiding een boven marktconform salaris Schipper Rondvaartboot;
 • Een leuke en uitdagende werk- en leeromgeving bij de meest innovatieve en groeiende rederij van Amsterdam;
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een gezellige werkplek in hartje Amsterdam.


Interesse?

Wil jij de sprong in het diepe wagen en ons team komen versterken? Heb jij passie voor boten, de Amsterdamse grachten, gasten én maak jij graag van je hobby je werk? Neem dan snel contact met ons op en meld je aan als leerling Schipper! Een uitgebreide selectieprocedure maakt deel uit van het sollicitatieproces.


Contact:

Afdeling HR
careers@tourismgroup.com

Acquisitie n.a.v. de advertentie wordt niet op prijs gesteld. Pre-employment screening kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.